Apr 27, 2016, 1:19 AM

Сърце от хайку 

  Poetry » Love
601 1 0

Когато тъжно вглеждам се във лунна сянка

и тихо длани пред лицето си събирам…
Когато душата ми се вглежда в тиха дрямка
и бавно кръвта из вените пулсира…

 

Когато сълза се ражда самотна в края на окото

и потегли по своя труден път – лицето…

Когато капка кръв се впива в устните дълбоко

пристигнала от своя извор тих – сърцето…

 

Когато ушите глухи са от песните на тишината

и в прашен стон се дави всяка дума…

Когато косите отразяват в сребристо светлината

и хвърлят сянка от неясна руна…

 

Тогава тихичко и кротко,

с мастилото от кръв и сълзи,

пиша свое хайку…

 

Тихо стъмва се…

В залезът светва усмивка…

Самотно ми е…

 

Пиша свое хайку,

с мастилото от кръв и сълзи,

кротко в тишината…

 

Тогава твоят глас начупва с трясък тишината

и окъпват се във цвят твоите думи…
Тогава блясват в златисто коси под светлината

и ясно чертаят омайни руни…

 

Тогава ражда се усмивка в кътче близо до окото

и лесен пътят нейн е през лицето…

Тогава кръвта бушува в своите недра дълбоко
и любов извира от сърцето…

 

Тогава гледам лицето твое лунно в лека сянка

и твоите длани до сърцето си събирам…

Тогава душата ми отърсва се от ледената дрямка

и гореща кръв от обич във вените пулсира…

© Христо Стоянов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??