Сърцето ми разчупи се,
въздъхна наполовина.
Опита да се свие, опита се...
до плодче на калина.
Сърцето ми затвори се
със раче в раковина.
Опита да се скрие, опита се...
и бурята премина.
Сърцето ми, попита се
„Къде ли тя замина?!...“
Опита си и удара... опита се
с разтупкана полoвина.