Mar 15, 2019, 1:15 AM  

Със залезите тръгвам си 

  Poetry
257 2 6

Със залезите тръгвам си – в тъмата

спасявам се, чрез капка светлина.

Не искам да се срещам със Луната,

погребвайки (при)падаща звезда.

 

Във светлото се скривам, в красотата

на цветните картини от света.

В развихрения танц на топлината,

в трептящата безспирно мараня.

 

Със всеки залез тръгвам си, да знаеш,

оставям те в покоя на нощта.

Но с всеки изгрев, пак ще се омаеш,

пропита с мойта нежна мекота!

© Данаил Таков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??