И с промяна си красив,
но в човека щом си свят -
пълна загадка си,
несъвършен и без цвят!
Има в теб за всяка твар
дрехи, храна и подслон,
но проблеми стари
с теб превръщат се в стон!
Защо, като предлагаш
нови разделения,
вътрешно разлагаш
цели поколения?!
С традиция, култура
и обществен морал -
цялата структура
на живота е в печал!
Ти не си илюзия,
а ужасна реалност
с много агресия,
завист и алчност!
С разбиране отричам
безпорядъка ти, свят!
Дето си различен -
там сърца горят!...
© Айдън Софуев All rights reserved.