Apr 30, 2010, 11:31 PM

Сюжетна линия със профили от гърбици... 

  Poetry » Phylosophy
907 0 30

 

Унасям се... Заспивам... И талазите

на моя гняв въздъхват примирено.

Денят зад мене - недовършен разказ,

като сюжет е още на парченца...

 

Вратите на Морфеевото царство

една след друга ме примамват вътре.

И според избора в коя от тях ще вляза,

ще е бодлив или красив сънят ми...

 

Или гнева по гривата ще милва,

докато го превърне във послушно

кутренце със опашчица игрива

и прошката в очите му се гушне...

 

Или ще загърми и ще бушува...

Ще се прицелва в грешната мишена

с градушка от необуздани думи

и под копитата им цяла нощ ще стене...

 

Ще чака утрото, лицето ми щом зърне -

да разбере какво е продължението...

Сюжетна линия със профили от гърбици,

или усмивка в знак, че е спечелило

 

пространство за добрите намерения,

с които сетивата ни да тичат...

И време, във което претворени

да ни научат как да се обичаме...

© Дочка Василева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??