Mar 23, 2023, 11:36 AM

Съвест 

  Poetry
396 1 6
"Когато срещу мен е огледалото, светът изглежда някак си далечен. Вселена между черното и бялото е съвестта в съмнения облечена." - от описанието на Предизвикателството.

Такава е. Една...
На сънища ухае.
Насреща. Е, дано!

Душа да приласкае,
макар и през стъкло.

 

Ръце лице приглаждат.
Притихват страхове в очи.
Надеждата с молив чертае
което ще се премълчи.

 

Покорното кичур измъква
от зъбците на гребена,

привикнали на труд.

Червилото поставя края.

 

И ето я, отново тук.

 

© Лина - Светлана Караколева All rights reserved.

The work is a contestant:

Когато срещу мен е огледалото »

25 Position

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??