1. Обичай живота, какъвто си е!
Живей го така, както можеш!
Прави това, което за теб е добре!
И мечтай за това, което не можеш.
2. Недей да се пазиш за бъдните дни!
Недей да спестяваш за утре!
Танцувай, докато сърце ти дари
и пий, до когато не можеш.
3. Недей се лишава от земни вреди -
нищо човешко да не ти е чуждо!
Живей си живота и щастлив бъди
напук на тези, които не могат.
4. Животът е кратък, това разбери!
Животът е кратък, човече!
Затова от живота недей се коси,
а вземай, колкото можеш.
5. Нямаш нужда от хорско „мерси"!
Нямаш нужда от чуждото мнение!
Този съвет ти от мен запомни
и недей изпадай в заблуждение.
6. Обичай живота, какъвто си е!
Живей го така, както можеш!
Прави това, което за теб е добре!
И мечтай за това, което не можеш.
© Нуши Бюлбюлян All rights reserved.