Jan 16, 2010, 2:36 PM

Съвет за сън 

  Poetry » Humour
538 0 4
(из цикъла „Вицове в рими”)

Един способен, талантлив поет –
от скромност псевдонима му ще скрия –
от психотерапевта си съвет
 веднъж потърси: „Докторе, от тия

красиви думи, стихове и рими,
които пиша аз, по цели нощи
не мога да заспивам. Помогни ми!”
„Добре – отвърна терапевтът – още

довечера, щом падне мрак отвън
и в стаята промъкне се покоят
на тиха нощ, опитай, преди сън,
да почетеш поезията своя!”

© Ангел Веселинов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??