Jul 29, 2014, 10:18 PM  

Тайнството на дъжда 

  Poetry » Landscape
449 0 7

В планината тръгват ветровете.
Облаците тук набират мощ.
А съединят ли се и двете,
притъмнява, сякаш че е нощ.

На полето той треви разресва
и превива клоните на две.
Мълнии зиг-заги ярки плесват,
гръм отеква в близкото дере.

Руква дъжд. И капките полето
го превръщат в локвички и кал,
и дъхти на здравец, до където
хоризонтът с облак се е слял.

А когато бурята окъпе
на нивята сетната бразда,
цветната дъга чертата дръпва
между Бог и тайнството – дъжда.

© Иван Христов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??