Dec 10, 2013, 10:15 PM

Така я помня 

  Poetry » Other
487 0 1

Седеше всяка вечер до прозореца

и разговаряше с луната, 

единствената ù приятелка -

самотница,

изгубила на лодката веслата.

 

Изваждаше кутията с писмата

и пак ги препрочиташе

и сякаш боса по тревата

със ветровете тичаше.

 

Не чакаше да звънне телефонът,

но скришом го поглеждаше,

кой знае - някъде в сърцето ù

потрепваше надеждата.

 

В очите ù изплакани отдавна

надничаше тъгата

и в спомени за отлетяло щастие

посрещаше зората.

 

Така я помня -

тиха и печална...

© Адриана Борисова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Защо ли тъгата винаги е повече от радостта, може би защото тъгата е индивидуална а радостта е споделена.
Random works
: ??:??