Jun 6, 2015, 9:31 PM

Танцът на капките 

  Poetry » Phylosophy
436 0 1

ТАНЦЪТ НА КАПКИТЕ

 

Да,

така

унесено

след дъжд,

капките лудуват

и весело те танцуват

по листата, с жар огнена

настигат се и в ритъм общ се

сливат, за да продължат заедно

натам, а елексирът, който ги опива е

наистина вълшебен и за тържеството на

естеството е потребен, и с порива си обичен

и сърдечен те кръста си ще носят, вечен, земята

за да дарят отново с живот и на това, което ще се

роди среда нужна трябва да създават, защото те го

заслужават, в земя родна да остават с вяра за радост

и труд, и с гордост истинска от това, че кръговратът

ще го бъде не някъде другаде, а тук в най-свидния

им дом, защото затанцуват ли капките заедно,

само тогава би продължила онази светла

наша история заради, която

съществува България.

 

 

 

© Весела Найденова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Интересно е това стихотворение Веси, поздравления, 6+ имаш от мен!
Random works
: ??:??