Nov 26, 2011, 12:50 AM

Танцът на Терпсихора 

  Poetry » Other
549 0 2

ТАНЦЪТ на ТЕРПСИХОРА

Hадникна внезапно, 
без аз да я чакам,
във моята стая
мелодия прастара.
И танцът далечен - 
на Терпсихора наречен,
унесе ме сънно
в бръшлян и омая 
в уханната вечер.
Михаел Преториус
беше възторжен -
с перото извайваше
нотните знаци,
които прииждаха
леко, приятно,
да отпечатат 
в душата му
знака на гения.
Арс лонга, вита бревис ест -
за мен останаха 
мечтите лунни
под звездното небе, 
където танцът 
продължава в стихове. 

2011-04-04




 

 

© Хрис All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??