Sep 6, 2011, 10:11 PM

Танго за раздяла 

  Poetry » Love
890 0 3

Да бъда в танц. В злокобен танц.

Из светлосенките на мрака да бродя. 

Със теб последно, за пореден шанс

във ехото на болката да ходя.

 

Една напред, една назад, една встрани

и после пак. Танго за раздяла.

Синхронни стъпки, пируети смъртни.

Във черна рокля с бяла дантела,

специално тази вечер само за нас.

Траурен танц и скъсана черна жартиера

като за последно в този късен час.

И чаша вино бяло.

С кръв като за цвят

и после всичко става вяло

в този шибан материален свят.

 

Танго за раздяла, 

завърти се с мен!

Любовта песента си е изпяла

в някой стар, изминал ден.

Хайде да пием!

Разкъсаното няма как да зашием...

До дъно, давай!

Знам, че ти горчи.

В реалността не залагай,

спомените - тях тъпчи.

Танго за раздяла,

червено и черно

сливат се в паяжина бяла...

© Ро Си All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??