Mar 20, 2010, 12:56 AM

Tantum te clamabat, Amor 

  Poetry » Love
510 0 2

В хладна вечер над града
вятърът надул бе боен
рог и мълнии в нестроен
хор си лееха гнева.

Влязох в храм един достоен,
да се скрия от дъжда,
но не можех да седя,
вред оглеждах неспокоен.

Саркофаг съзрях, открит –
статуя лежи до днеска
там, под избледняла фреска,

с надписа полуизтрит
върху плочата от мрамор
"T
ántum te clamábat, Ámor"*.

 

 

 

 

 

-------------------------------------------------------

* (лат.) До такава степен те призоваваше, Любов.

© Тошко All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??