Jan 5, 2022, 7:06 AM

Тази нощ 

  Poetry
433 0 1

Тази нощ съвсем е сляпа.
Търся светло, а го няма.
Облаци, луната цапат.
Чисто място не остана.

Тази нощ е магнетична.
Тегли ме сънят в леглото.
Мисля си, да съм първичен,
да не дразня обществото.

Тази нощ е непонятна.
Светли мисли ме обземат.
Топло ми е и приятно,
сънищата да ме вземат.

Тази нощ е повторична,
като вчерашната точно.
Много обща, много лична,
непрогледно непорочна.

Тази нощ е равносметка.
Празник свърши, други идат.
Масата е вид рулетка...
Всичките звезди ми кимат...

© Валентин Йорданов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Много хубаво си подредил думите, Вал! Нека всички звезди ти кимат магнетично!
Random works
: ??:??