Apr 23, 2019, 4:33 PM  

Теменуга 

  Poetry » Other
216 2 7

Теменуго, цветенце мало, игриво,

от небо ли падна, та синьо си, синьо.

Ил' тебе те майка такава родила,

с лѝце си бело, красиво, красиво.

 

Кога съм се ази родила, родила

на небо хоро се извило, извило,

от къдрави облаци кълбени, кълбени,

бели та бели и пухкави, пухкави.

 

Óчи ми небо направило сини та сини,

а облаци лѝце от бело, по - бело.

Пази се ти лудо от тези градини,

магия, ще хванеш, щом мен си видело.

 

© Хари Спасов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??