May 9, 2018, 10:46 PM

Ти измислен, а истински..... 

  Poetry » Love
492 8 19

Ти измислен, а истински,
ето, плача
и след толкова скитане,
мразя здрача.
Полунощ, или съмнало,
без преплитане,
или падане в тъмното,
при излитане.
Със сърцето изстинало,
все изпитвах,
като кост тъмно минало
им подритвах.
И след всяко събличане
ме болеше,
играех си на обичане,
а не беше.
Ти стоял си  наоколо
и си чакал.
Питомно носи болката
обич-факел.

Мен в сърцето си скривал си,
от мен самата,
в трънените ти ириси,
спя аз-Жената.

 



 

© Надежда Ангелова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??