Jun 30, 2013, 3:37 PM

Ти каза 

  Poetry
456 0 1

Бъди себе си

Бъди естествен

Но аз се питам

Какво имаш предвид

Когато казваш 

"Бъди себе си"

Какво значи това

Как се става себе си

Само не казвай "с чук в ръка"

или с бутилка вино

И мога ли да бъда себе си докато ти съществуваш

А мога ли да бъда себе си докато ти не съществуваш

Мога ли да съм себе си в твоите очи

И от къде знаеш, че ще ти хареса

Предполагам, че ме познаваш щом толкова държиш да съм себе си

Но, мамка му дори хората в затворите и лудниците не са себе си

какво тогава остава за нас "нормалните"

" Те поне са опитали" ще кажеш

Може би не е възможно да сме себе си

И как изобщо разбра, че не съм себе си

Пък ще ти кажа аз

Може би не е възможно да сме нещо друго освен себе си

Какво ще кажеш за това

"Има толкова позьори и лицемери" ще ми отговориш

Може би изобщо не трябва да се мисли за това

И аз се отказвам.

Но държа преди да ми кажеш 

"Бъди себе си"

Да ми кажеш какъв съм

За да знам какво да правя

 

 

 

© Еди Кой си All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Поздрав за търсенията на младостта!Пожелавам ти да те намерят,пожелавам ти да се намериш!
Random works
: ??:??