Dec 8, 2014, 2:45 PM

Ти ли си 

  Poetry
742 1 3

Ти ли си, мое изгубено минало?

Нетърпеливо премятам коси,

хуквам обратно назад, през годините.

Ти ли си? Всъщност, не може да си!

Чуждо си спомняш по моите спомени,

стъпил в житейските си плитчини.

Моето "вчера" се върна помолено.

Как ще си ти, когато не си?


Всеки, от двама ни, хвана си влака.

Помниш ли? - Имахме хладни очи.

Някакво есенно утро изплака.

Ти не си... Знам ли пък, може да си?

Толкова много те исках тогава,

но си притисках сърцето: „Мълчи!“

Нося те в топлото "аз", не забравям.

Ти си! Не виждаш ли, колко си ти?!


Невероятно - светът е притихнал,

гледаш ме пак с кадифени очи,

пак, като някога, си се усмихнал...

Божичко! Ти си! Наистина ти.


Радост Даскалова











© Радост Даскалова All rights reserved.

Author has locked rating.
Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??