Jul 7, 2015, 12:50 PM

Ти не тъгувай, приятелю! 

  Poetry
597 0 2

ТИ НЕ ТЪГУВАЙ, ПРИЯТЕЛЮ!

  (на маестро I.S с обич)

 

Ти не тъгувай, Приятелю!

Оглеждам себе си в твойте очи.

Виждам влажни, неспокойни твоите сини лунѝ.

Ти не тъгувай, приятелю

за посинялото от обѝди отминало време,

за хората...

извърнали очи от тебе

без компас...

Без  обич...

без  милост... И

в забрава тебе захвърлили.

Ти  Не  тъгувай, приятелю!

за грешките чужди,

за кратките, прашните пътища...

Помнѝ от мене, приятелю -

сълзи ражда само пепелта!

Ти не тъгувай, приятелю!

Някъде там в синевата

писалище има за двама -

каменна маса гравѝрана..

Цветята са нейния покрив.

Птиците музика композират

и листите бели стоят...

и чакат Ни двама

да продължим тази поема... и

думи що нямат край!

Ти(!)  не тъгувай, приятелю  Мой...!

 

 

 

 

© Руми Пенчева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Хубаво е!Нека всеки има такъв верен приятел!
  • "Ти не тъгувай, приятелю!
    Някъде там в синевата
    писалище има за двама -
    каменна маса гравѝрана..
    Цветята са нейния покрив.
    Птиците музика композират
    и листите бели стоят..
    и чакат Ни двама
    да продължим тази поема... и
    думи що нямат край!
    Ти(!) не тъгувай, приятелю Мой...!"

    Много ми хареса, Руми, поздравявам те!
Random works
: ??:??