Sep 10, 2022, 7:16 PM

Ти тръгвай, самотата ми приляга 

  Poetry
178 5 3

Тръгни по пътя и не се обръщай,

ще видиш само пепел и мъгли.

От карти беше земната ни къща,

тъй както и мечтите – от лъжи.

 

Затуй се взри напред – над хоризонта

лъчи блещукат още. Залезът

готов е да затвори свойта порта,

побързай да спасиш една душа.

 

Душата ти, която бе ранена,

но в нея бие още … на живот.

Тръгни от мен, преди да си сломена,

там, нейде ще откриеш сочен плод.

 

А аз съм само пепел от жарава,

под есенна подгизнала мъгла.

Недей да страдаш, знай че ми приляга,

да бъда сто години в самота!

© Данаил Таков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??