Mar 3, 2013, 7:08 PM

Ти въстана! 

  Poetry
591 0 10

Ти въстана!

Ти пак въстана!
Реки от хора потекоха напред!
Отвориха се стари рани,
а аз съм само слаб поет.
Убиха Ботев,
над Вазов се надсмяха,
та аз ли ще възпея твоя гнет,
о, майко моя, продават ти децата,
а старците ти ровят
в кофите за смет.

Но ти въстана!
С Вапцаровата вяра, призори
за стаята от електричество обляна,
на барикаден бой готова си дори!

И ти въстана!
Земя на горди прадеди,
обичам те и в тебе ще остана!
Един гроб и за мене отреди!

 


© Даниела Тодорова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??