Jan 16, 2021, 8:07 AM  

Тичай! 

  Poetry » For kids
593 6 14

- Тичай, бабенце, навънка!

Ванко се опъва, мрънка.

- Зимна приказка натрупа!

Виж!... Кой лешничета хрупа?...

Тичай да се отъркаляш –

Шарко джафка и те кани!

Бузките да са червени,

а очичките – засмени!

Слънце даже е изгряло

и дружина е събрало...

- Бабо, ще играя в къщи.

Бабата се понамръщи.

- Имам тука в телефона,

сто чудовища да гоня!

- Тичай, внуче, при децата!

Чуй... къде ти е шейната?!

Мими, Юри, Диди, Станка

вече се пързалят, Ванко!

Хайде, слагай си ушанка,

аз ще викна кака Ганка

дето миналата зима

ти донесе аспирина.

Сто инжекции ще сложи

на чудовищата лоши!

Снежен ангел да направиш

... шалчето да не забравиш!

- Май навих се... Кака Ганка,

тя не беше ли Снежанка?!...

... Хуууквам, да, да! Питай дядо!

- Тичай!... Ще го питам чадо...

© All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??