Ти виждал ли си
мравчица как хлипа
над залеза загърнал
златен плод?
Как вечерта раздипля
лунни дрипи,
зашити с кривата игла зад бод...
Ти чувал ли си,
как преливат стихове
на хиляди години
по веднъж?
В порой разлюбени капчуци тихо е –
на мен ми се мълчи, а ти си мъж.