Feb 15, 2018, 1:28 PM

Тиква 

  Poetry
584 1 2

една съвместна работа с Меги Гювенал

 

Тиквичка си купих, ала рече
щерка ми: не ще ли пощадиш
тиквичката кръгличка, човече,
знаеш ли какво е да садиш,

 

после да копаеш, да поливаш
семенцето смело кълн подало
а пък ти очички ѝ пробиваш
и я правиш да се зъби вяло.

 

Тиквата е първия будител
казах ѝ почти академично -
свети в тъмното като пазител,
гони лошотията кармична.

 

Нека да не бъдем кат поганци -
тиквичката дъщеря ми гушна
- a кат истински американци...
вътре аз свещица ще и мушна.

© Атеист Грешников All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??