Разтопена тишина
ме прегръща и не смея
даже капчица вина
предпазливо да разлея.
Под клепачите горчи
и мълчи далечината.
Има ли нощта очи,
непогалени от вятъра?
Скривам гордост и сълзѝ
във завоя ляв на юли.
Сънно лятото пълзи
детски спомени обуло.
А край мене... тишина.
Разтопена и сребриста.
Кротка болчица една
ме събаря. И пречиства.
© Нина Чилиянска All rights reserved.
Разтопена и сребриста.
Кротка болчица една
ме събаря. И пречиства"
Много хубаво!