Aug 6, 2021, 11:26 AM

Тишина в подножието на октомври 

  Poetry » Love
308 6 8

ТИШИНА В ПОДНОЖИЕТО НА ОКТОМВРИ

 

За някои неща е вече твърде късно,

на други – няма да им дойде ред.

Пчелицата едва ли ще възкръсне

в бурканчето с кристализирал мед.

 

Когато тръгнеш, дъжд ли ще поръси

връз лавандуловия нощен друм?

Невените наесен се разпръскват

в оранжеви отблясъци – без шум.

 

Ще се проточи лунната пътека

и покрай къщи – с хлътнали врати,

глухарчето на ангела в крилете

към някой светъл свят ще отлети.

 

А аз въздишам цялата вселена.

И после – като сянка – се топя.

Там някъде си бил задълго с мене –

преди да се превърна в тишина.

© Валентина Йотова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??