Mar 19, 2021, 8:19 PM  

Точки от невидимо домино 

  Poetry » Phylosophy
338 4 4

Къс е сезонът

 с аромат на пчелина и дини.

Аз съм влюбена

 в обикновената земна орис,

събуждането

 на вятъра в зелените мигли

на дърветата  

 и странното птичебърборене.

 

Клуп от години

пристяга времето, уж неволно.

Кои цветове

 не посипаха огледалото…

Светът е локва,

 небето е ранено и голо,

а аз се чудя

 кой плува в това кану от злато…

 

Пир е животът.

 Пият заедно звезда и бедняк.

Пищно наливам

 им от зимното слънце спомени.

Свършват думите.

   Изваждам от джоба лунен петaк.

Тази вечер сме

 две точки от невидимо домино.

© All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Благодаря ви!
  • Много интересна символика. Гадаене с домино. Хареса ми!
  • Колко романтично, събуди фантазиите ни.⛼
  • "Птичебърборене" ...колко красота може да се излее само от една дума...
Random works
: ??:??