Aug 19, 2007, 10:12 PM

Той (...) 

  Poetry
719 0 5


Той.
на Мишела
*
Кой ни каза, че сме вечни?
Със Слънцето равними?
Душата ни - сълза човечна -
крехка, предвидима...

Кой със подлите си пръсти
под кожата ми бръкна
и с трясък вси врати прекръсти,
та спя, къде замръкна?

Кога ли най-подире ще довтаса
завесата да вдигне?
Ах, колко имам да наваксвам.
Живот е! - колкото да мигнем...
*
Той.
14 Декември 2005, Дженмар Зое, Атлантик.

© Симеон Дончев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??