Sep 28, 2017, 7:30 PM  

Тон в живота 

  Poetry » Other
456 1 12

               Тон в живота пак ми дават,

               с камертóна, тон основен.

               Дирижѝрат, не прощават!

               Виж ги ти, да не съм Бетовен!

 

               От замряло, тихо долно До,

               карат ме да хвана горно Ла

               и разпъват ме като платно.

               Стига вече, искам тишина!

 

               И Диез ми слагат, строг Бемол,

               вкарват ме във петолиния.

               На врата ми вързват Ключа Сол.

               Да вървя по права линия?

 

               Тон в живота си дочувам,

               но за мен далечен, все по-глух.

               Странно, аз не се вълнувам

               и живота свиря го по слух.

© Хари Спасов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??