Jan 11, 2023, 9:32 AM

Това ли сме ние? 

  Poetry » Phylosophy
204 1 3

Носим си бремето по пътя безкраен,

изправени ходим, всъщност наведени.

Завои в живота ни, нали се стараем?

Шансът пропускаме отново наперени.

 

Горчив ни се вижда медецът дори.

Очите ни слепи мечтаят да гледат.

Ново "прости ми", нали го броим,

а грешка-подарък зад ъгъла дебне.

 

Знаем, че търсим себе си в други,

но пием ли, пием от живота сами.

Искаме малко, но всъщност заблуди

даваме много, но си мислим "дали".

 

Поредната мания блясва в очите,

огледалото ново дали ни прикрива?

Пак ще показваме, че сме различни,

но всичко накрая прах го покрива.

© Мирослав Георгиев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??