Aug 2, 2009, 12:59 PM

Това си ти 

  Poetry » Love
723 0 2

Това си ти

 

на Т.

 

Първи грях и първа обич нежна

сега разбирам. Всичко си ми бил.

Изваян от илюзии и копнежи,

измислен образ – лек и пъстрокрил.

 

Така си те представях във ума си.

Това бе ти – среднощнолунен блян.

Измислих те и дадох любовта си

на тебе, мой единствен и мечтан.

 

Не исках да ти давам плът и кръв,

не със очи, с сърце да те обичам.

Да си останеш винаги такъв

и този, в който във съня се вричам.

 

Сега пред мен си, зная, че си ти!

О, как можах такъв да те направя?

Прекрасен демон с дяволски очи,

сред пламъци от ада се изправяш.

 

С измамни устни тихо ми шепни!

Вземи ме и ме разпилей!

Вземи ме! Всичко твое е! Вземи!

Сърцето ми обича те, злодей...

 

Свали ме в ада, дето

безкрили ангели зловещо пеят.

Прегръщай ме с ръцете си неверни.

Очите ми за твоите копнеят.

 

Не си отивай, дяволе красив!

Това си ти! Такъв аз те направих!

В дълбокия ти поглед тъмен, див,

аз моя нежен поглед ти оставих...

 

12.09.2008

© Кристина All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??