Jan 3, 2019, 12:32 AM

Трен(д) 

  Poetry » Love
1300 7 2

Пътуващ влак, с прогнило от годините купе...

Като вагон, душата в тялото си возя...

Пораснал възрастен, на коя от спирките у мен си тръгна онова дете?

И размишлявам праволинейно, вкаран в коловози...

 

Да! Линията на живота ми не е безкрайна...

И тя си има своето начало, своя край...

Стрелочници опитаха се да ми бъдат много хора, не е тайна...

А, кой могъл е, нека сам да се познай.

 

Кондукторите май са майка, татко?!

Билет ми дадоха, но за къде?

Пътуването никак не минава гладко, братко...

Руши се лесно, трудното е да се създаде...

 

Стоманена обвивка, и огън даващ пара, служеща ми за двигател... 

Когато скорост съм набрал, опитай да ме спреш!

Ако готов си, застани до мен, бъди ми ти приятел...

Желанието ми е със сърце да ме прозреш!

 

За всеки влак си има пътник! 

Но колко са товарни, движат ли се или са спрели на перон...?!

Поглеждай и сверявай често биологичният си часовник,

размишлявай над собствения си оксиморон.

 

 

© Съби Седник All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • "Кондукторите май бяха майка, татко... Дадоха ми билет, но за къде" ...
    Посоката избираме сами, а вече дали сме били насочени в правилната посока за нас, ще разберем след време, когато сме стигнали целта...
  • Впечатляващо описание на пътуването, наречено живот..
    Умело въвличаш и читателя в него. Страхотно!
Random works
: ??:??