Dec 21, 2010, 2:06 PM

Три ангела 

  Poetry » Other
871 0 6

Два ангела господни в чудна нощ видях,

поканих ги в дома си, гледах и мълчах,

познати са ми някак, близки и самотни,

стоплящи душата в тези святи нощи.

 

Усмивката на брат ми, сините очи...

Мълчание и тишина, не както преди,

просто ме погледна, стаята обиколи,

после тихо седна, плаче и мълчи.

 

Вторият с къдрици, руси и изящни,

милва ме и пъди спомените страшни,

дарява топлина, усмивка непривична,

седнала до мене - моята сестричка!

 

Дошли са да ме видят, търсеха и друг,

той бе до мен притихнал във всеки земен студ,

усещах го в душата, бдеше все над мен,

и никога не плачех във всеки труден ден.

 

Помолих ги да идват, от мъката да вземат,

и третия ми ангел никога да не отнемат,

исках да ме пази, винаги да е със мен,

исках да е тука всеки божи ден.

 

Във тази нош вълшебна прегърнати летяха,

отидоха си тихи и усмихнати шептяха,

два ангела вълшебни, изгубени отдавна,

до мене беше третият, най-скъпият...
На мама!

© Георги Зафиров All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??