Aug 15, 2022, 11:28 AM  

Три секунди от вечернята 

  Poetry » Phylosophy
194 4 2

ТРИ СЕКУНДИ ОТ ВЕЧЕРНЯТА

 

По ръждясалите детски люлки

слънцето гравира автографа си.

Блеснала сълзица се търкулна

в крайчето кристално на дъгата.

 

Колко ли любов не се е сбъднала

и се гуши плаха из реверите?

Времето е неподкупен съдник

до секунда срока е премерило.

 

Всичко съм платила без остатък

лихвите и таксите, главницата.

Но животът се оказа твърде кратък

и немилостив като измислица.

 

Тъмните си ириси приспивам

в меко ложе с мак и перуника.

Ако някога небето ми се срине –

обещавам ви, че няма да извикам.

© Валентина Йотова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Брилянтно е, заслужава много хора да го прочетат, това е истинска поезия за мен, Валка! Чудно ми е, че няма коментари. Може би, защото вчера беше празник. Но се надявам днес да впечатли и другите, които ще го открият и ще поискат да го коментират. Нека знаят, че ще губят, ако не го направят!
  • Мъдро и красиво!
    Поздравления!
Random works
: ??:??