И колко да е трудно да обичаш,
щом носиш от божествения дар?
Един живот живеем, но различни
сме всички хора в този епос стар.
На всекиго е дадено по нещо,
белязани сме свише с благодат,
но бурите, завият ли насреща,
забравяш всъщност колко си богат.
Тогава единакът се пробужда
захапал самотата – негов брат,
мазоли правят чуждите обуща,
светът изглежда чужд и непознат.
И колко да е трудно да обичаш?
"Сърцето е най-верният компас,
а любовта е пътят ни кармичен!" –
нашепва тихо вътрешният глас.
© Nina Sarieva All rights reserved.