Apr 18, 2008, 2:20 PM

Трудно ме обичаш 

  Poetry » Love
1259 1 32

Нощите. В които те обичам.

Дните, през които се изгубвам.

Болката, подтикваща да тичам.

Липсата, когато те сънувам.

Птиците, кълвящи тишината.

Впримчените в къщите си хора.

Слепота. Мижим пред светлината.

Трудно ме обичаш. От умора.

В мислите зеленото покълва.

Пия дъжд от жажда да съм мокра.

Сухи сме. И лесно запалими.

Давим се, когато стъпим в локва.

Пия дъжд от жажда да съм речна.

Искам да тека. И да пречиствам.

Искам да удавям. И да преча.

Искам само бос да ме преминеш.

Искам да съм бистра. И дълбока.

Искам да съм мътна, да съм кална.

Пия дъжд от жажда да съм водна.

Пия дъжд... в хартиена баналност.

Нощите, в които те обичам.

Дните, през които в мен е синьо.

Залезите. Миговете нищо.

Хората... Сърцата им... безименни.

Трудно ме обичаш. От умора.

Времето не стига. Бързаш нямо.

Някъде над покривите... горе

всичко е Любов. И друго няма.

© Инна All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??