Nov 21, 2021, 11:50 PM

Твоите очи 

  Poetry
378 10 17

Най-тъжните са твоите очи

такива, от които се страхувам.

Пред тях е по-добре да се мълчи,

защото премълчанато се чувства.

На пръсти влиза новият ти ден,

разплакано през скърцащата порта.

Възможно ли е този миг да спрем

преди да спре във този миг живота?

Преди да стане време за отчет

за сметки и забравени обиди,

възможно ли е аз да бъда теб

и някак да те спра да си отидеш?

Най-тъжните са твоите очи,

но да заплачат, спираш ги отново.

Сълзата е сълза, за да горчи

но ако я преглътнеш, е отровна.

 

© Деница Гарелова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??