Nov 20, 2009, 5:36 PM

Тя 

  Poetry » Love
728 0 4

Тя тръгва - слънчево небрежна,
нацупено-красива днес е.
Към спомените не поглежда,
просветва погледът ù весел.

Класическа раздяла няма -
с жестокост и сърдечен спазъм.
Тя стъпва гордо, тя е дама,
която не таи омраза...

По улиците - сто дървета
усмивката ù ще разлисти.
Щастливо следва я късметът,
и мислите ù пак са чисти.

Стреличките не чувства тънки
от коментари любопитни.
Навива тесните си дънки
и иска ù се да политне

отвъд заключени въпроси,
неслучвания и неволи...
Да няма от кого да проси,
да няма за какво да моли!

Привидно тъй спокойна тя е
и всичко - простичко и ясно,
а щастието ù ридае,
а на душата ù е тясно.

В очите ù сълза е спряла
и плъмъка с тъга угася.
Тя днес си тръгва. Осъзнала,
че болката не ù понася...

21.08.09


© Милена Белчева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??