Nov 25, 2021, 12:41 PM

Тя 

  Poetry » Other
685 5 8

Тя пристига и тръгва бездумна;
без покана, известие, знак;
безпощадна, и страстна, и блудна,
стъпва нагло на нашия праг.


Тя вода е и въздух, и огън.
Тя съгражда и срива до пръст.
Тя е с Дявола в сговор и с Бога.
Тя окриля и разпва на кръст.


Нея търсим и денем, и нощем
да засее в нас крехкия кълн;
и я искаме – още и още,
и лелеем в молитви насън.


А тя идва и тръгва бездумна,
без сценарий – изтъркан и нов –
ураганно-стихийна и лумва.
Тя – със простото име „Любов“…

© Анахид Чальовска All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??