Jul 27, 2022, 7:14 AM  

Тя 

  Poetry » Phylosophy, Other
1000 2 3

Тя обичаше силно. 
Тя правеше добро.
Бе човечна
и някак чистосърдечна. 

 

Светът не я обичаше.
Той не познаваше любовта.
Не бе дом за нея. 

 

Тя не спираше да вярва.
Бе ходеща надежда –
за свят светъл,
за свят миролюбив. 

 

Но светът не бе готов за светлината.
Той бе свикнал на празнота и заблуда, тъй добре позната. 

 

Но тя беше там и обичаше силно.
А светлината която носеше,
бе достатъчна за начало на деня...
Ден по-дълъг, по-топъл и пълен с доброта.

© All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??