Sep 18, 2007, 9:08 PM

Тя 

  Poetry
1215 0 6
Коя е тя? От миналото прах
или дете на днешни страхове?
Дали изчезва? Ще се върне пак,
във мрак ума ще окове.

Тя, призрак бял, ще похити съня,
нощта без жал ще отвлече...
Ще скрие в облаци деня
и ангел ще се нарече...

По дяволски сърцето ще разяжда,
със сладки устни думи ще реди.
Омразата в душата ще заражда
и завист към света преди.

Без дъх и сълзи ще оставя.
Ще шепне сладостно: "Умри!".
Ще вземеш ножа, ще замахнеш
и ще е късно да извикаш: "Спри!".

© Александра Михалева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??