Mar 11, 2012, 2:59 PM

Тъга 

  Poetry
620 0 15

                 Тъга


     Не си отивай, тъга!


     Остани с мен

     в моя дом и в мойта

     душа.

     Празно и тихо е,

     дори не боли...

     Приех те

     и май съм щастлива

     така...

     Не вярваш ли...

     А някога бях весела,

     красива и

     добра.

     Сега съм само

     сама.


     Вали.

     Вече колко нощи

     и колко дни.

     Вали и в мен,

     но няма сълзи.

     Чудно, нали?

     С мен си пак, 

     моя вярна тъга!

     Добре си дошла!

     Прегръщам те 

     и продължавам 

     с теб

     тая  дълга игра.

     Вали.


     А утре...


     Може би утре

     ще има слънце

     и ще мина

     озарена 

     под сияйна

     дъга,

     с надежда

     бяла

     и вяра 

     безкрайна,

     копнежна,

     и без теб,

     моя нежна

     Тъга!

     


     7 март 2012, Шанхай 


 

© Таня Иванова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??