May 17, 2008, 10:02 PM

Тъга 

  Poetry
799 0 6
Бюрото е посипано с прах,
прах от увяхнали, мъртви цветя...
От сълзите капките неизсъхнали
мокрят надраните от перото листа...
От догаряща свещ светлина...

Тъжна мелодия на далечна цигулка
и мигване отчаяно на бледа звезда...
А в стаята едва доловима
се свива в ъгъла самотата...

Във вазата дръжки стърчат...
В сърцето стари жени нишки болка предат...

Тихо и упояващо,
сладко опияняващо
се пресяга смъртта...
Последен съсък
от пламък...
Вятърът угасил е свещта...




© Александра Михалева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??