Jan 30, 2013, 5:44 PM

Тъгата 

  Poetry » Other
453 0 0

Тъгата ми гнездо си свива в мислите.

Протяга клони, кротко пуска корени.

С фантазии се кичи обезлистени.

Изпълва страховете ококорени.

 

Тъгата ми е странница и блудница.

Зазижда тъй безценното ми време.

Превръща намеренията в лудница.

Надеждата нахално ми отнема.

 

Но има смисъл да е тъй жестока

тъгата ми - като жена ревнива.

Тя пали в мене болката стоока,

която ми напомня, че съм жива. 

© Нина Чилиянска All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??