Днес когато сърцето ми
е разкъсано на парченца-
усетих тъгата на хората,
претворена в тъжна песен.
Чух песента на който не пътува
и даже няма сили да върви.
Чух песента на който не чува-
музиката в своята душа.
Чух песента на който не открива
в себе си радостта да се засмее.
Чух песента на който разрушава
любовта към себе си и другите.
Чух песента на който не желае
да подаде ръката си на светлината.
Чух песента на който свикнал е
да изминава дните без да ги изживява.
Чух песента на който не уссша
колко цветен може да е света.
Чух песента на който се страхува
да се покаже дори на непознат.
Чух песента на който отрича
да вярва в нещо по-добро и голямо.
Чух песента на който избягва
да чувства радостта и тъгата.
Чух песента на който бяга
от всяка емоция и бяга от живота.
Чух песента на който не се осмелява
да обърне волана когато е нещастен.
Чух песента на който не рискува
нито в несигурното, нито в сигурното.
Чух песента на който не си позволява
да тръгне по пътя на своята мечта.
Преди да дойде края чух и песента
на който не споделя живота си с друг.
На който не се радва на семейството.
На който е изгубил живота си в друг живот изгубен.
Чух и песента на който не обича
и мисли че любовта е слабост.
Чух и песента на който живее
в живота на другите, но не и в своя.
Чух и своята тъжна песен.
Превръзката падна от очите ми.
Вече не желая да живея в тази песен.
Искам да пея-колко скъпоценен е живота...
И въпреки че сърцето ми сега
е закърпено само с прах и сълзи-
Искам да подам ръка на светлината.
Искам да пея как обичам живота.
© Лили Вълчева All rights reserved.