Aug 18, 2013, 7:57 AM

Тъжни залези... 

  Poetry » Landscape
477 0 8

Тъжни залези...

 

Обичам слънчевите залези

и красотата им самотно-тъжна,

с една обреченост белязани!...

Догарящи...

... Ах, ето плъзна

по Океана лъч последен,

разжари водната стихия-

тя лумна в пламък, ала леден

и теменужен здрач покри я...

... Като пред огън ритуален,

с душа  притихнала в молитва,

стоя мечтателно печален,

а залезът над мен изсипва

на красотата своя нежна

цветята разцъфтели късно...

.... Замислен тъй стоя и чезна,

и тъжно ми е...

... Тъжно...

... Тъжно!...

 

Коста Качев

© Коста Качев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??