Jun 28, 2018, 11:12 PM

Търсене на непозната дума в речника 

  Poetry
205 0 2

Наскоро срещнах
непозната дума:
"завинаги" - потърсих я във речника.

Но ето че надигнаха се
томовете слисани:
""Завинаги" е важна дума!" - рекоха.

"На колко си години, драга моя?
На четиридесет?
Не си ли вече срещала раздялата?"

И то такава - сещам се
- подпалваща градините,
в които младостта на воля пяла е.

"Завинаги било е!
Помисли си пак!" - картинките
във томовете се изпружиха -

"Къде замина според теб
момчето, дето в теб се кле?"
За новата любов смени съпружество.

"Ами смъртта? Или грешим?" -
покашлят се от прашното
покафенели страници разлиствани.

Завинаги е не това
в което вярва младостта.
Единствено промените се случват винаги.

© Павлина Гатева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Да. Хареса ми идеята!
    Поздрави!
  • Наистина не сме се замисляли,какво съдържание има в тая дума и в колко различни случаи я използваме...."завинаги"-когато се кълнем в любов, "завинаги" ,когато се прощаваме в последния житейски път ,да трае "завинаги",когато ти поправят нещо,дори с "Топлофикация" си свързан "завинаги".....Браво за идеята ти,Павлина!
Random works
: ??:??