Feb 1, 2023, 8:44 AM

У мен нощуват ангели 

  Poetry » Strict forms
219 7 14

У МЕН НОЩУВАТ АНГЕЛИ

 

Не знае никой пътя на душата –
как идва, как оттук си тръгва, страда ли...
Когато сняг затрупва необята,
аз зная, че у мен нощуват ангели.

 

Усещам, че на заранта отлитат –
стопяват се – навярно от въздишките,
с които ги посрещам и не питам
живели ли са в свят от безразличие?

 

Те може би и затова не пеят,
когато слизат тихичко в съня ми –
да не разтурят крехката измама –

все вярвам, че по здрач ако прелее,
душата ми сред пух и звездна пяна –
нататък повече горчилка няма.

© Валентина Йотова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??