Nov 20, 2021, 8:49 PM  

Убежище 

  Poetry » Love
498 5 12

УБЕЖИЩЕ

 

Не идвай в мойте сънища, недей.

Така не се нахлува във обител.

И здрачът от душата ми кълве.

Дано си струва да си победител.

 

Потриса ме от лугавата кал.

В студените ѝ пазви ли потънах?

Ранени птици – устните кървят.

Не вярвам някога да се разсъмне.

 

Ти може и да постоиш отвън.

Дали ще се събудя – то е друго.

Отдавна е превзет от кисел трън

покоят, скрит в подмолите на юга.

 

В гнездата, опустели есенес,

напролет се завръщат птичи песни.

Което вчера беше, не е днес.

И чуждата тъга изглежда лесна.

 

Тръгни си бързо, аз отдавна спя.

Синчец и мак сред зрееща пшеница

рисувам върху голите поля.

Дали защото още те обичам?

© Валентина Йотова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??